Olivijn is een kunstbestuiving van het echtpaar Menno Post en Saskia de Wal Post. Hij is de chef en zij de fotogaaf, dat leidde tot topgastronomie en kunst in een prachtig rijksmonument in Haarlem.

De galerie op de eerste etage biedt voldoende ruimte voor exposities, prive-diners en vergaderingen.

Komt u dineren of lunchen en wilt u rustig de kunst in de galerie bekijken? Geef dat bij uw reservering aan dat u het aperitief in de galerie nuttigen.

Wil u alleen de galerie bezoeken? Dan kunt u een gallery tour met Saskia zelf inplannen.

Restaurant

Expositie Liquid Love
Een explosie van kleur in ons restaurant met nieuwe kunst! Het zijn zeven kleurrijke kunstwerken  die gemaakt zijn door de eigenaren chef Menno & fotograaf Saskia. Ze hebben samengewerkt met glas, vloeistoffen, ingrediënten, edelstenen, munten en gecombineerd met eerder gemaakte kunstwerken van Saskia.

Liquid Love 
oplage 10
80×120
C-print op auminium dibond
Prijs € 1000,-
(De prijs gaat na iedere verkoop met 25% omhoog)

Van alle kunstverkopen doneert Saskia een deel aan de stichting Free A Girl

Galerie Olivijn

Expositie Oral Fixation
Vanaf 19 september exposeert eigenaresse en kunstfotograaf Saskia de Wal in haar eigen galerie Olivijn. Ze bekent kleur en laat zichzelf meer dan ooit zien en horen met haar solo-expositie “Oral Fixation”. In 2019 won zij een internationale fotografie prijs voor haar bevrijdende No Rules fotoserie.

Ze viert en bevrijdt
Saskia combineert eten en sensualiteit met elkaar. Ze viert de bevrijding van de mond. “Deze expositie gaat me aan het hart en waar mijn hart van vol is daar stroomt mijn mond van over.” aldus de kunstenares. Ze doorbreekt de stilte en ze bevrijdt de sensualiteit van zichzelf en anderen met haar expressieve beeldtaal en brutale sensualiteit.

Culinaire Gallery Tour met Saskia

De gallery-tour is dus een complete zintuigelijke ervaring met een rondleiding van Saskia zelf en is een spannende beleving van eten en kunst tezamen en kost *€15,- pp, inclusief het Olivijn Aperitief dat bestaat uit een gerecht met een bijpassend glas wijn of indien gewenst uit te breiden met champagne, (alcoholvrije) cocktail of een gin-tonic.

Alle kunstwerken zijn te koop in verschillende oplagen en prijsklasses. Van alle kunstverkopen doneert Saskia een deel aan de stichting Free A GirlVerbouwing in Olivijn
‘Ik wil met Olivijn een verandering ondergaan en de ontwikkelingen daartoe liggen momenteel op de tekentafel.
Om antwoord te kunnen geven op de verwachtingen over onze vernieuwde Olivijn richting onze gasten,
hebben wij nog tijd nodig vandaar dat wij op dit moment geen reserveringen aannemen.
Ik kijk uit naar wat de toekomst ons gaat brengen met onze huidige horecabestemming.
De tijd waarin wij nu leven vraagt om veranderingen en die pak ik met
beide handen aan om een vernieuwde toekomst te verwezenlijken.’

Met vriendelijke groet,
Menno Post