Galerie Olivijn bevind zich op de eerste etage van het restaurant. Het biedt ruimte voor gast-kunstenaars, curatoren en kunstverzamelaars. De galerie heeft elke 6 weken een wisselende tentoonstelling en toont o.a. fotografie, schilderkunst, beelden en andere kunstwerken. De galerie is opgericht door echtgenote Saskia de Wal Post zij cureert zelf 3 shows per jaar.

Kunst in het restaurant

De 7 kleurrijke familieportretten van Ron Greve

Ron Greve, beeldmaker
“Hoewel de camera een groot deel is van de vele gereedschappen die ik gebruik, wil ik mezelf niet direct een fotograaf noemen. Het fotografische deel is meer een middel dan een doel op zich. Zoals een schilder de vrijheid heeft, door gebruik van kleur en vorm, om zijn beeld te creëren naar zijn eigen verbeelding van de realiteit, neem ik de vrijheid om, wat de camera waarneemt, tot mijn verbeelding te komen door gebruik te maken van nabewerking. Ik registreer niet, ik maak. Meestal is een omgeving gebouwd alsof ik een beeldhouwer was. Vaak wordt het een en het ander eerst verzameld, geverfd en gebouwd voordat een instelling wordt gemaakt. Ik maak veel gebruik van kleuren die tegengesteld kunnen werken of die rust in het beeld kunnen brengen.”

Kunst in de galerie
Vanaf 1 februari is het werk van gastkunstenaar Jan Tervoort te zien.

Jan Tervoort, beeldend kunstenaar
Hij is geboren in 1955 in Castricum, begon zijn eigen reclamebureau in Amsterdam (1985). Hij begint zijn eerste atelier op het eiland Bali, Indonesië in 1995. In 2005 keert hij definitief terug naar Nederland. Hij woont en werkt nu in de historische stad Edam, dicht bij Amsterdam. Zijn werken zijn altijd gelaagd op hout, canvas, dibond, karton of staal. Het onzichtbare is voor hem de ziel van zijn werken. “Het kost tijd om mijn werk te zien”.