Expositie Eros & Psyche – Sabrina Tacci

De liefde van Eros & Psyche in Olivijn

Van 30 november tot 31 januari 2020 is in Galerie Olivijn de tentoonstelling ‘Eros & Psyche’ te zien. Sabrina Tacci vertelt met haar schilderijen het verhaal van Eros en Psyche, een Griekse mythe over de relatie tussen twee geliefden die niet voor elkaar bestemd waren. De kunstenaar stelt zichzelf vragen over de liefde die haar inspireren tot het maken van kunst. De feestelijke opening is zaterdag 30 november van 15.00 tot 17.00 uur.

Eros en Psyche kunnen elkaar in eerste instantie alleen in het donker ontmoeten. Nadat Psyche een geheim over Eros ontdekt, raakt ze een lastige strijd. Hoe kan een intieme ontmoeting het leven van twee mensen positief veranderen? Wat is de natuur van de liefde, vraagt Sabrina Tacci zich af.

Haar werk toont de zoektocht naar antwoorden op die vragen. Daarbij maakt Tacci gebruik van donker en licht, lijnen, schaduwen en kleuren. “Het leven is een groot feest van geuren, kleuren, smaken, gevoelens en klanken. Als Eros (sensualiteit en seksualiteit) en Psyche (ratio, intelligentie) met elkaar versmelten, ontstaat het moment van extase.”

Sabrina Tacci (geb. in Turijn) studeerde cum laude af aan de Kunstacademie in Carrara. In 2004 kwam zij naar Nederland voor een nieuw avontuur en inspiratie. Haar werk is wereldwijd opgenomen in diverse collecties. In Galerie Olivijn toont Sabrina haar meest recente werk.

KUNSTDINER 03-12-2019
Op dinsdag 3 december is er een spannend Kunstdiner bij deze expositie. Een kunstdiner is een groepsdiner met maximaal 20 personen. De avond zal geheel in het teken staat van de kunstenaar die teven de invulling van de avond bepaald. Tijdens deze avond wordt er een 3 gangen sterrenmenu geserveerd en worden er bijpassende wijnen geschonken, is er onbeperkt tafelwater en koffie en thee na afloop. Prijs 89,- pp

ART FAIR 21-12-2019
Op zaterdag 21 december is er de OLIVIJN ART FAIR waarbij zwoel Sabrina Tacci als kunstenaar Saskia de Wal heel veel andere kunstwerken uit hun atelier verkopen voor kleinere bedragen die passen in de pakjes voor onder de boom.