Expositie Mirjam Verschoor

 

Persbericht, Haarlem, 13 september 2019

Mirjam Verschoor
Over de schoonheid en absurditeit van afval

Expositie ‘Van bezit naar bezeten’ van Mirjam Verschoor in Galerie Olivijn

 

Op vrijdag 20 september vindt om 17 uur de feestelijke opening plaats van de expositie van Haarlemse kunstenares Mirjam Verschoor in Galerie Olivijn aan de Kleine Houtstraat 70. Met haar expositie ‘Van bezit naar bezeten’ daagt de kunstenares de kijker uit om stil te staan bij de ‘wegwerpmaatschappij’. De expositie is van 20 september tot en met 24 oktober te bezichtigen. Op woensdag 25 september is er een Olivijn Kunstdiner “Tribalcalledtrash’ waarbij de kunstenares tijdens het diner uitgebreid zal vertellen over haar visie en werkwijze.

Met haar kunst wil Mirjam mensen een ander perspectief bieden op de consumptiemaatschappij. Kunst raakt mensen en het zet aan tot denken. Vandaag de dag is overconsumptie de status quo, tot ergernis van Mirjam. Kijkend naar haar kunst, word je stil. Geen woorden, maar daden. Mirjam spoort aan om te consuminderen.

Galeriehoudster Saskia de Wal-Post is geïntrigeerd door de visie en het werk van Mirjam en al snel werd de expositie in Olivijn een feit. Het thema rond de kunstwerken lokt zelfreflectie en introspectie uit over de ‘Trashed Society’ van tegenwoordig. De mengeling van oude en hedendaagse kunst zorgt voor een explosieve mix in deze serie trash art.

De spontaan ontstane esthetische composities van grofvuil op straat doen Mirjam denken aan de pronkstillevens van de oude meesters. Klassieke stillevens beelden namelijk een alledaags tafereel met een verzameling statusobjecten af. Vandaag de dag is de ‘wegwerpmaatschappij’ en alle dingen waarvan we denken dat we ze niet meer nodig hebben óns alledaagse tafereel.

“Grofvuil op straat ontroert, fascineert en inspireert me. De schoonheid en tegelijk de absurditeit van zoveel ‘trash’ op straat resulteerde in een 6-jarige collectie bestaande uit tienduizenden foto’s van grofvuil.” Hier maakte zij vervolgens haar serie kunstwerken ‘Van bezit naar bezeten’ van.

De magie van stillevens is dat ze een nieuwe manier van kijken naar alledaagse objecten wil uitlokken. De objecten krijgen een totaal nieuwe betekenis. Met deze serie voegt Mirjam oude en nieuwe beelden samen in een andere context. Daarbij speelt ze met de transitie van onbruikbaar en betekenisloos naar bruikbaar en betekenisvol.  Mirjam blaast de schoonheid van afval een nieuw leven in en voorziet in een verfrissende kijkervaring. Om stil van te worden…

Olivijn biedt naast de feestelijke opening ook de mogelijkheid om de kunstenaar in levenden lijve te ontmoeten tijdens het Kunstdiner Tribalcalledtrash ‘Meet & Eat’ op woensdag 25 september is er een compleet 4 gangen gastronomisch diner voor 99 euro. Wil je erbij zijn? Er is plaats voor maximaal 20 personen, stuur dan een mail naar: events@olivijn.nl

 

Galerie Aperitief

 

Galerie bezoeken

Reserveer uw galeriebezoek op dinsdag t/m zaterdag tussen 18:00 uur en 19:00 uur en wij verwelkomen u met een glas champagne en een aantal overheerlijke amuses van Olivijn*.

Heeft u uw tafel voor lunch of diner in Olivijn al geboekt? Dan kunt u aangeven dat u uw aperitief tussen 18:00 en 19:00 uur in de galerie wilt nuttigen of na het diner koffie in de galerie wilt. NB: Aperitief is bij uw diner inbegrepen.

Nieuws
Meer nieuws ontvangen over toekomstige exposities, uitnodigen voor openingen, galeriediners en events in Olivijn?  Schrijf u hier in en maak kans op een Galerie Aperitief voor 2 personen.

UPCOMING EVENTS

14-09-2019 Mini workshop Cyanotypie met Elisabeth Schelvis
18-09-2019 Kunstdiner No Rules, 5 gangen diner zonder regels met entertainment
20-09-2019 Opening Mirjam Verschoor, pronkstillevens van afval 
25-09-2019 Meet & Eat with Mirjam Verschoor
05-10-2019 Opening Bibi Altink, fotografe 
16-10-2019 Kunstdiner Bibi Altink, thema Masculine & Feminine
25-10-2019 The Gallery Club
26-10-2019 The Gallery Club

Meer informatie of aanmelden?  Mail naar events@olivijn.nl

Ontvangst als eerste de uitnodigingen voor onze events en abonneer op onze nieuwsbrief.


Volg ons op op www.instagram.com/galerieolivijn