Expositie Bibi Altink: naakte dialogen in galerie Olivijn

Op zaterdag 5 oktober om 15:00 is de feestelijke OPENING van de foto expositie THE GAME van fotograaf Bibi Altink in Galerie Olivijn in de Kleine Houtstraat 70 in Haarlem.

In de kunst is de rol van de muze traditioneel gezien altijd voorbehouden geweest aan de vrouw. In THE GAME daagt Bibi Altink die traditionele verhouding uit door te laten zien wat er gebeurt als een man en vrouw gelijktijdig de rol aannemen van muze en fotograaf. Op 16 oktober is er een KUNSTDINER met de kunstenaar, rondleiding en artist talk. De expositie is tot 25 oktober te zien in galerie Olivijn.

THE GAME is een intieme dans tussen vrouw en man, met eerlijke dialogen en schurende momenten. Samen met fotograaf Carlos Elena onderzoekt Bibi de interactie tussen hun tweeën tijdens het proces van fotograferen. Welke rollen nemen wij aan, hoe liggen de machtsverhoudingen en wat voor invloed heeft dat op ons beeld van elkaar?

Bibi Altink (1985) is een fotografe uit Amsterdam die onderzoek doet naar genderrollen, seksualiteit en machtsverhoudingen. Haar projecten zijn vaak een reactie op traditionele opvattingen en stereotypen in onze samenleving.

Ze onderzoekt de thema’s in haar werk door een gelijktijdig proces van fotografie, reflectie en dialoog. “Die dialoog is voor mij belangrijk. Ik geloof namelijk dat we op deze manier tot een beter begrip komen van elkaar.” Haar fotografie ligt op het grensvlak van onderzoek en activisme, maar heeft een sterke persoonlijke benadering. “Ik geef mijzelf letterlijk en figuurlijk bloot in mijn fotografie.”

In het werk van Bibi is een centrale rol weggelegd voor het naakte lichaam. “Het naakte lichaam staat symbool voor vrijheid, kwetsbaarheid en kracht. Door het lichaam te ontdoen van kleding, haal ik het uit elke vorm van context en is het een ideale manier om mijn thema’s te exploreren.”

Het kunstdiner is op woensdag 16 oktober om 18:30
3 gangen menu inclusief wijn, water en koffie/thee
Prijs 89,- p.p. (maximaal 20 personen)
Reserveren kan via events@olivijn.nl